Geen producten (0)

IUI

Om je kans op een zwangerschap bij IUI (Intra Uteriene Inseminatie) zo groot mogelijk te maken, is een optimale zaadkwaliteit enorm belangrijk. Wil je zelf je zaadkwaliteit verbeteren? Gebruik dan Punalpin. Lees meer over Punalpin op de pagina 'over Punalpin'. Wil je weten wat IUI is? Lees dan hieronder verder.

Wat is IUI?

Bij IUI wordt het zaad van de man kunstmatig hoog in de baarmoeder (uterus) ingebracht. Dit wordt gedaan vlak voor de eisprong (ovulatie). Het doel van deze behandeling is om de kans op een bevruchting en een doorgaande zwangerschap te vergroten. Doordat het zaad hoog in de baarmoeder wordt ingebracht, hoeven de zaadcellen een minder lange weg af te leggen naar de eicel. Ook hoeven ze niet op eigen kracht langs een grote hindernis: de baarmoedermond. Hierdoor kunnen meer bewegelijke zaadcellen de eicel bereiken. Hoe meer zaadcellen de eicel bereiken, des te groter te kans op een succesvolle bevruchting.

Wanneer IUI?

Een belangrijke reden om IUI (Intra Uteriene Inseminatie) toe te passen is een licht verminderde zaadkwaliteit. Voor een IUI zijn minimaal 1 miljoen beweeglijke zaadcellen nodig. Voor een grotere kans op een zwangerschap, is het wenselijk dat de zaadkwaliteit een stuk hoger is. Wanneer de zaadkwaliteit onvoldoende is, of wanneer herhaaldelijke IUI-pogingen zonder succes zijn, kan een IVF-behandeling overwogen worden. 

Hoe krijg ik een optimale zaadkwaliteit?

Hoe hoger de zaadkwaliteit, des te groter de kans op een zwangerschap. Wil je als man je zaadkwaliteit verbeteren? Leef dan gezond. Wil je nog meer doen? Gebruik dan Punalpin. Gezond leven doe je door gezond te eten en voldoende te bewegen. Stel je lichaam niet bloot aan schadelijke stoffen (roken, teveel alcohol, chemicaliën, etc.). Vermijd teveel warmte (sauna, hete douche, laptop op schoot, etc.). Wil je je zaadkwaliteit nog verder verbeteren? Gebruik dan het supplement Punalpin.

Lees meer over Punalpin

 

 

Wij plaatsen alleen cookies met uw toestemming.

 

 

Lees meer in onze privacy- en cookieverklaring.